Ons verhaal

WIJ ZIJN FABRIKOOS 

en wij maken circulaire meubels voor mooie en gezonde werkomgevingen.

sustainability

Om dit te realiseren gebruiken we enkel circulaire materialen gemaakt van natuurlijke grondstoffen of reststromen. Sommigen grondstoffen groeien zelfs zo snel dat de bron in feite onuitputtelijk is. Op deze manier kan je meubel na het eerste of tweede leven zo weer terug de natuur in!

digitaal

De producten van Fabrikoos worden in eigen werkplaats met een 5m lange computergestuurde (CNC) freesmachine geproduceerd met een precisie van 0,1mm. Deze digitale precisie maakt het gebruik van slimme verbindingen mogelijk, waardoor de meubels op frictie in elkaar zitten, zonder gebruik te maken van spijkers, schroeven of lijm.

customization

Hierdoor kunnen alle Fabrikoos producten gemakkelijk in- en uit elkaar worden gehaald voor bijvoorbeeld transport of om te worden hergebruikt. Naast de functionele aspecten zorgen deze remontabele verbindingen ook voor de unieke uitstraling van de Fabrikoos-lijn. Ambacht en industriële productie worden op deze manier prachtig gecombineerd in digitaal vakmanschap.

platform

Door ontwerp, productie en verkoop op één plek te houden, hebben we volledige controle op het proces en het product. Met deze integrale digitale aanpak kunnen we op een efficiënte manier de kwaliteit en hoogwaardige detaillering van onze producten garanderen.

localproduction

Fabrikoos is onderdeel van TheNewMakers, een design-build studio in Delft. Hier werken meubelmakers, architecten, ingenieurs, productontwerpers, it-ers en bouwers aan de ontwikkeling en realisatie van disruptief circulaire woon- en werkomgevingen. De verschillende producten van TheNewMakers zijn met elkaar te combineren: zo passen de Fabrikoos meubels bij de Circulaire Keuken en de Circulaire Spreekkamer. TheNewMakers werkt door alle schalen heen: van een sociale micro-woning tot een 5-laags massief houten kantoorgebouw. Telkens vanuit dezelfde filosofie: volledig remontabel, gemaakt van organische (rest)stromen, integraal ontwikkeld en digitaal geproduceerd.

Scroll naar boven